Over ons

Ik ben Emma, mama van twee kleine kindjes, Finn (2016) en Julia (2018). Daarnaast ben ik van opleiding leerkracht lagere school en master in de opleidings- en onderwijswetenschappen. Vanuit mijn liefde voor kinderen en onze planeet startte ik deze winkel.

 

Finn & Julia is een winkel met een kwalitatief tweedehandsaanbod: kinderkleding, een klein aanbod dameskleding, duurzaam speelgoed,... . Tevens is er een aanbod aan ecologische producten; herbruikbare rietjes, bamboe potjes, inox brood -en snackdoosjes, ecologische verzorgingsproducten, ecologisch knutselsgerief, nieuw ecologisch speelgoed and many more! Hiermee wil ik de milieubewuste ouders onder ons aanspreken.

Onze kledingindustrie is zeer belastend voor het milieu. Ze is verantwoordelijk voor 10% van de totale CO2-uitstoot (waar de vliegtuigindustrie verantwoordelijk is voor 2,5%). Voor de productie van 1 outfit (T-shirt en jeans) is er 10 000 liter water nodig. Jaarlijks verdwijnt er 140 miljoen kilo kleding en textiel in verbrandingsovens. Het is dan ook jammer om te zien hoe onze spruiten al deze prachtige kledij, met grote ecologische voetafdruk, zo snel ontgroeien. Want, hoe je het ook draait of keert, groeien doen ze. Vaak blijven kledingstukken ongedragen in de kleerkast hangen; vergeten door de drukte van het dagelijkse leven, te klein gekocht of geweigerd om te dragen door zoon/dochterlief. Tijd voor verandering!

Tweedehands kopen is waarschijnlijk één van de leukste en beste dingen die je kan doen om een kleerkast duurzamer te maken:

  • Er worden geen nieuwe grondstoffen gebruikt;

  • Hergebruiken is altijd groener dan iets nieuws;

  • De vuilnisbelt slinkt;

  • Het item kan beginnen aan zijn tweede verhaal;

  • Het is goedkoper.

Kortom… een win-win situatie!

Toch lijk ik te merken dat tweedehands met een imago-probleem worstelt. Menige neuzen worden opgetrokken bij het idee om iemands anders trui te kopen. Toch kruipen we met veel plezier tussen de zachte lakens van een hotelbed, waar naar mijns inziens ook verschillende mensen onder hebben vertoefd. Of nog: steken we niet allemaal een vork in de mond die niet de onze is tijdens een gezellig avondje uiteten? 

Met deze winkel wil ik aldus mijn steentje bijdragen aan een betere toekomst, waarin ‘hergebruiken’ geen vreemd concept meer is. Zodat mijn twee oogappels, maar ook die van jullie, óók kunnen genieten van deze prachtige planeet.  

In Finn & Julia worden al deze prachtige items bij elkaar gebracht, hier wachten ze op een nieuwe eigenaar, want deze spulletjes zijn nog niet opgebruikt… . 

Bron: 'Dit is een goede gids' van Marieke Eyskoot 

IMG-5010.jpg
Finn & Julia

Heidestatiestraat 19

2920 Kalmthout (Heide)

info.finnenjulia@gmail.com

+32473748434

  • Facebook Basic Black
  • Black Instagram Icon